Min handlekurv

Lukk

Trening i en hektisk hverdag

Skrevet av Conquer

• 

Publisert

Ida Iness Mensah Gjeitsund

Som mamma til en 4 åring, med full jobb er det ikke alltid lett å få til å trene så ofte som jeg ønsker. Småbarnstiden kan være krevende og dørstokkmila kan ofte virke ekstra lang. Men det er stort sett ikke så mye som skal til for å få til litt trening. 

Det tok litt tid, men jeg har endelig knekt koden. Med en mann som også er over gjennomsnittet glad i trening, er planlegging alfa omega i en stressende og hektisk hverdag. Vi har faste treningsdager og er flinke til å hjelpe hverandre å finne tid og mulighet til trening i løpet av uka. 

Personlig, kombinerer jeg ulike former for trening, og samtidig minner jeg meg selv på at litt trening er bedre enn ingenting. Jeg prøver også å huske den gode følelsen og alle fordelene treningen gir meg. Det blir derfor lettere å prioritere litt trening i løpet av uken. Det som virkelig har hjulpet er å trene sammen med andre. Det er ofte lettere og mye mer moro. I tillegg til at det er vanskeligere å avlyse når man har en avtale med noen andre.

Å komme seg til trening er en ting, men det man gjør der er også viktig og avgjørende. Å trene hardt, kort, hyppig, og riktig. Jeg er veldig glad i blant annet intervaller på mølla og HIIT, fort og effektiv. Her er det viktig å utfordre seg selv og tørre å gå ut av komfortsonen for det er der det skjer! 


Jeg sparer også tid på "transporttrening" enten til jobb eller fra jobb. Det tar meg ca 25 min. Jeg syns det kan være litt tyngre og vanskeligere å gjennomføre dette i vinterhalvåret.

En annet ting som kan fungere er hjemmetrening. Min erfaring er at det er lettere å slenge seg på sofaen enn å trene. Jeg trener hjemme noen ganger, men jeg foretrekker treningssenter eller ute. Da kan jeg fokusere på treningen og jeg slipper å ha så mange fristelser rundt i huset (husvask, rydding, og ikke minst sofaen). 


Til slutt vil minne igjen om at litt trening er bedre enn ingenting. Velg en treningsform som passer deg og som du trives med :D

Hva gjør du for å få inn trening i en hektisk hverdag?


Følg meg gjerne på instagram @idainess