Min handlekurv

Lukk

Malin Sofie Laursen

Skrevet av Conquer

• 

Publisert

Kvalitet fremfor kvantitet


Jeg vil starte med en kort introduksjon av meg selv. Jeg heter Malin, 21 år fra Sarpsborg, og er ambassadør for Conquer.
Jeg er storfornøyd med det, da jeg; med hånda på hjertet, mener Conquer leverer god service og bra treningstøy! 

Jeg startet med styrketrening da jeg var 16 etter 11 år med hest, på bakgrunn av ryggskader. 
Siden styrketreningen ble en stor del av hverdagen har jeg fått en bedre rygg, og selvfølelsen er så klart styrket. Det er gøy å trene!

Etter mange år med smerter i ryggen, opplevde jeg endelig en bedre hverdag med mindre vondt, etter styrketrening tre til fem dager i uka.
Det var viktig å tilrettelegge treningsøktene, slik at treningen ble helsefremmende, og dette fikk jeg hjelp til i starten.

Jeg hadde stort fokus på teknikk, og var dermed svært forsiktig med vektene, spesielt i markløft. 
Dette snudde da jeg byttet senter. Et helt annet miljø, hvor jeg ble revet med, og oppdaget hvor tungt jeg kunne løfte.

Markløft var blitt morsommere enn tidligere, siden jeg på to måneder oppdaget at jeg klarte å løfte dobbelt så tungt i markløft enn hva jeg klarte tidligere. Ny pr (personlig rekord), ble gjort nesten hver uke disse to månedene. Det var så klart gøy. Det er klart at teknikken, når jeg nådde dobbel vekt- ikke var optimal. Med en allerede skadet rygg, var dette svært uheldig. Det viste seg å koste, både økonomisk, fysisk og psykisk. 

Den siste gangen jeg tok pr, skjedde det noe i ryggen. Etter løftet på 110kg stakk det i ryggen i det jeg reiste meg, og for hvert steg jeg tok. Det var tydelig at jeg den siste tiden hadde presset ryggen for hardt, og i tillegg ikke fokusert på kvaliteten på løftene.

Jeg satt igjen med en enda dårligere rygg, nå med prolaps, som påvirket aktivitetsnivået, og den mentale helsen.

Poenget mitt med å fortelle denne historien, er viktigheten jeg mener av å fokusere på kvaliteten under trening! Av egen erfaring føler jeg det gir bedre resultater på sikt, enn kvantitet per gang. Og med fokus på kvalitet opplever jeg også bedre kontakt med musklene, bedre konsentrasjon, og dermed gir bedre uttelling mentalt sett. 

Det er så fort gjort å bli revet med, og glemme at trening skal være helsefremmende både fysisk og psykisk. 

At en til slutt ikke trener for seg selv, men fordi samfunnet ‘’sier det’’.

Ønsker alle en fin jul!

Hilsen Malin
 - Instagram