Min handlekurv

Lukk

Hvordan nå målene sine

Skrevet av Conquer

• 

Publisert

Hvordan nå målene sine?

Margrethe Hansen
Ei jenta med stor interesse for trening, og enda større interesse for å spise mat

 - @margrethemhansen

Når det kommer til trening, har jeg prøvd og feilet mer enn mange ganger. Et av mine viktigste tips er å trives i prosessen og være fornøyd med seg selv underveis.

Vi har alle ulike mål med treningen. Ta vektreduksjon som et eksempel, som er et betent tema. 

Da det er så mange faktorer som spiller inn.

Den onde sirkelen man kanskje ubevisst har havnet inn i, kan ha flere grobunner. Vi alle har ulike utgangspunkt, og vår egen bagasje. Likevel kjenner vi nok alle på behovet for å passe inn - være god nok. Vi ser andres prestasjoner, og motiveres til å bli like god.

Litt for ofte sammenligner vi oss selv med andres framgang, etter min mening. Jeg går ofte i samme felle selv. Det er i midlertidig viktig å huske at alle har startet en plass. Det som noen har strevet med å oppnå i 1 år, vil ikke være et ideelt utgangspunkt for en som akkurat har startet ✨💞.

 

Sett deg mål som trigger DEG. Realistiske mål gitt dine utgangspunkt. Om man drives av feile tanker, og jobber etter en motivasjon som aldri var utgangspunktet, kan risikoen for å falle av lasset være større. 

Kanskje har man satt seg et mål om å gå ned 10 kg. "Bare jeg går ned disse 10 kiloene vil jeg bli fornøyd".  Fra mitt perspektiv er ikke det å være fornøyd med seg selv, synonymt med vekttap. 

Misforstå meg rett, målsetninger er bra. Men vi alle har nok godt av å ta et skritt tilbake å spørre oss selv hva som egentlig fungerer best i det lange løp. Hva er det egentlig med disse 10 kiloene som driver deg? Lar du selvbilde defineres av speilbildet, eller er det helsegevinstene som motiverer? Det er for meg viktige refleksjoner.

For meg er det også viktig at treningen blir en naturlig del av hverdagen, og at det ikke begrenser meg. Dette innebærer at det må være rom for en kveld på byen med venninnene om jeg ønsker det. Rom for "utskeielser", uten at jeg skal drukne i dårlig samvittighet. Jeg snakker nok ikke til alle med budskapet jeg ønsker å formidle. Slik vil det alltid være.


Til slutt vil jeg bare nevne at det er viktig å rose seg selv. Jeg ble fortalt at jeg skulle snakke til meg selv, slik jeg ville snakket til mine beste venninner. Vi ønsker jo alle våre nærmeste godt. Rose deres framgangen og bragder i livet - hvorfor skal man ikke da rose seg selv? 

Gi deg selv en klapp på skuldra. Minn deg selv på alt det fine du gjør, og strev etter å bli den beste versjon av DEG. ❤️