Min handlekurv

Lukk

Finn løpegleden med 4 intervalløkter

Skrevet av Conquer

• 

Publisert

Finn løpegleden med 4 intervalløkter

Hei mitt navn er Helene, er 23år å bor i Måløy. Jobber som energimontør, å stor trives med å ha en jobb der jeg kan være fysisk aktiv igjennom hele dagen.

Dette året har jeg hatt en del nedturer med sykdom, sykehusinnleggelse, fått påvist astma, skada ankelen min i mai, det er først nå jeg har begynt å bli bra igjen.

Alt dette har fått meg til å virkelig sette pris på det å være frisk, å kunne gå og være i bevegelse. For det er jo ingen selvfølge det. Så jeg gleder meg veldig til å være helt smertefri å kunne springe og være i full bevegelse igjen.

Så jeg vil dele 4 intervalløkter jeg virkelig har satt min elsk på før jeg blei skada.

4 gode intervalløkter:

Husk alltid å varme opp skikkelig i forkant av intervalløkta. Så du ikke pådrar deg skader. Jogg/gå i 10-15 minutter, på slutten kan du øke farten litt så du kjenner litt på pulsen.

Nr 1)

Denne her er absolutt min favoritt 

1. intervall – 45/15 x 10 drag på 12 km/h

          1 min aktiv hvile

2. intervall – 30/30 x 10 drag på 14 km/h 

          1 min aktiv hvile 

3. intervall – 15/15 x 10 drag på 16 km/h 

         1 min aktiv hvile 

Slik gjør du:

Du starter med å springe 45 sek på for deretter å hoppe av mølla å hvile i 15 sek. Dette gjør du 10 ganger før du tar 1 minutts pause (då går jeg eller jogger lett). Deretter starter du på 10 nye drag med 30 sek på og 30 sek pause. Så 1 minutts pause før de siste 10 dragene på 15/15 sek. Hastigheten må du prøve deg frem til selv, vi alle har forskjellig utgangspunkt. Tenker det er mange av dere som må justere denne opp og ned for å finne det som passer deg.

Når du er ferdig, bruk 5 minutter til nedkjøring.

Nr2)

Pyramideintervaller:

Her går varigheten på intervallene opp og deretter ned.

Pyramideintervall: Løp 1- 2- 3 - 4 -5 - 4 -3 -2 -1 minutter, der pausene varer halvparten så lenge som dragene. 1 minutt løping + 30 sekunder pause, 2 minutt løping+ 1 minutt pause, osv.

Når du er ferdig, bruk 5 minutter til nedkjøring.

Nr3)

4x4 intervall:

4x4 minutter med 3 minutter aktivpause imellom dragene.

Slik gjør du:

4x4 betyr så enkelt som at du skal springe i 4 minutter før du tar 3 minutter aktivpause. Deretter springer du i 4 minutter også 3 minutter aktivpause. Og dette gjør du totalt 4 ganger. Springer du på mølle, kan du godt ha litt stigning% på. Dette må man føle litt på selv.

 Når du er ferdig, bruk 5 minutter til nedkjøring.

Nr4)

Bakkespurt:

Finn en lang bakke, og spring 10 x 1 min. i høy fart oppover. Bruk pausene på å jogge rolig ned (1-2 min.) Løp med rask stegfrekvens, kraftige kneløft og armbevegelser og rett kroppsholdning. Bakkespurt hever kondisjonen og styrker musklene i lår og rumpe.

Når du er ferdig, bruk 5 minutter til nedkjøring.

Håper dette er noen intervalløkter som vil falle i smak.

Følg meg gjerne på instagram: hundeide96