Min handlekurv

Lukk

Så liten, men allikevel så høy på løpetur.

Skrevet av Conquer

• 

Publisert


Så liten, men allikevel så høy på løpetur.

Øyeblikk, et lite er stort.

v/Kim Borge Kolstad 

@kimboko


Det er helt stille. Så utrolig stille. Det er få muligheter til å oppnå en SÅ utrolig stillhet.  Selv de aller beste headphones med det mest avanserte noise-cancelling systemet kan umulig klare dette🎧 
Dessuten kan jeg se, observere og registrere stillheten med blikket også. Jeg er så bittebitteliten. 
Rundt meg er naturen så GIGANTISK. Fjell, vidde, myr, mose, stein, trær ca 8km i øst fra meg, og rett bak: en soloppgang i full blomstring! Helt vindstille, og resten av naturen er også helt stille. Jeg trekker inn pusten og holder i 4sek (en teknikk jeg benytter dersom jeg ønsker å senke puls effektivt). Akkurat i disse 4sek finnes det ikke en lyd🚫

Yte og nyte. Ja visst er jeg liten her. Men samtidig det at jeg er her akkurat nå, opplever dette øyeblikket - dette gir meg følelsen av å være langt større, følelsen av mestring. Tankene går tilbake til noen andre løpeturer i personlig historie. Blant annet til de 16km der min kjære og jeg krysset Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge i løpet av samme tur, en tur definitivt inne på topp 5. 

Det samme er løpeturer på andre steder: -Miami Beach, Dubai Marina og Key West, og ikke minst sykling og løping på Mallorca.. Hmmmm🤔, er visst ikke plass til flere i topp 5 kategorien, er jo allerede 6-7 der allerede😄

Konklusjonen vil uansett være: -løpeturer i den norske fjellheimen vil alltid være høyt oppe på mine "runadventures". Og denne, i stor kontrast til NYC, og her og nå tenker jeg pallplassering på denne løpeturen. Fjelløping, på "nynorsk": -skyrunning! ALT går min vei, dette er noe spesielt og akkurat nå er det bare mitt. Konklusjonen vil uansett være: -løpeturer i den norske fjellheimen vil alltid være høyt oppe på mine "runadventures". Og denne, i stor kontrast til NYC, og her og nå tenker jeg pallplassering på denne løpeturen. Fjelløping, på "nynorsk": -skyrunning! ALT går min vei, dette er noe spesielt og akkurat nå er det bare mitt.

God helse, et godt treningsgrunnlag, ståpåvilje og et brennende ønske om gode opplevelser og øyeblikk er stikkord for å kunne cashe inn for min del💰 Mye av treningen som er lagt ned i f.eks. mørket, regnvær og kulde - de tunge, de seige og de brennende løftene på treningssenteret. De sykkelturene der du egentlig er ferdig i lårene, men vet at du har 2mil igjen på setet før du er hjemme igjen. Disse øktene gir meg fysiske forutsetninger til å jakte øyeblikk ikke alle kan, samtidig som det er med på å bygge en mental tøffhet. En evne til å pushe selv om kroppen sier stopp, finne og kjenne til egne grenser. Grensesprengende. Hard work really pays off! -belønning kan være noe helt annet enn hard cash. ..en god fysikk, gode opplevelser, muligheter og måloppnåelse for å nevne noe av valuta.

I dag er det visst payday. Fest på opplevelsekontoen slik det gjerne er når denne familien reiser på fjelluke. Denne uka har gitt utbetaling hver dag. Norsk natur er så vakker og gir opplevelser som brenner seg fast for livstid. 
Planlegge, gjennomføre og evaluere. Setter meg ned bak toppvarden som jeg gav en slags highfive for noen sekunder siden. 

Tar opp en snickers fra den lille lommen i løpetightsen. Snickers på toppen av Marsfjellet, tenker jeg og smiler litt for meg selv. Burde strengt tatt vært en marsbar, men SIA's siste album forteller at "perfekt ikke er pent" så en Snickers er pent nok (en king size ville dog vært penere, og å foretrekke, hahahaha! Men påstand: -sulten er alltid mer motivert enn mett... Stay hungry!). Mens jeg sitter der og spiser en småvarm sjokolade sender jeg noen tanker til familien som ligger i telt nede i skogholtet i øst. Vi har vært en uke i telt nå. Dette gjør også øyeblikket til noe ekstra, det er ikke bare jeg som har mestret. Det ligger 3 barn der nede som har nådd fjelltopper i sol og regn den siste uka. Fjell- og teltliv, tett på naturen og opp på toppene. 1 uke hvert år er vi en fjellfamilie. Stor glede i planleggingen, gleder oss til opplevelsene, lagbygging, og en sunn usikkerhet og spenning knyttet til målene vi har satt oss - blir det tommel opp eller ned? 

På tiden å ta løpeturen ned fra fjellet igjen, det er tross alt nesten 8km ned til teltet igjen. Nedover skal gå fort tenker jeg, nesten fly faktisk! Motivasjon: -jeg ønsker og være ved teltet når ulveflokken kryper ut av soveposene, ferdig ladet og klare for nye eventyr.. 

Jeg dytter inn øreplugger og trykker play:
  All you have is your fire
  And the place you need to reach.
 Don't you ever, tame your demons
  Always keep them on a leash.

(Arsonist's lullaby av Hozier.)

Tar en sakte 360 graders rotasjon for å nyte alt en siste gang. ALT det her for meg!
En dimensjon og motivasjon i min trening er å kunne levere når muligheten er der. En slags forberedelse til det som måtte komme. Det som måtte komme kan godt være noe ukjent.. 

Muligheter for gode øyeblikk og opplevelser vil komme i livet. Da disse dukker opp gjelder det å ikke stå med lua i hånda. Tvertimot være så forberedt som mulig så er det bare å hive seg uti som (for noen) en slags gale Mathias!

Når dette skrives er Toughest i Kollen fullført. Litt frustrende da jeg hadde mer å gi, men kramper i magen gjorde at slutttid ble 1t 07min. Jeg leser midt i september nå, kroppen har fått noen restitusjonsøkter, og skal forsette en uke til med rolig. Deretter står Kina for tur... Back in the fast lane!

Søke, finne, oppleve og mestre. Med alt jeg er og alt jeg har.

Go Conquer!

Vh Kim