Min handlekurv

Lukk

Kim Borge Kolstad

Skrevet av Conquer

• 

Publisert

Mitt (trenings)perspektiv.
v / Kim Borge Kolstad 
Instagram: @kimbokol


Hei,

Å presentere meg vil være en god start. 
Det er en god leveregel i alle sammenhenger, i hvert fall ved et første møte...
Her er mitt første innlegg i forbindelse med Conquerbloggen. 
Kanskje første mulighet til å bli mer kjent med meg. 

Så here we go:
Kim Borge Kolstad, 36år. 

Et hav av interesser, men veldig engasjert i, og rundt trening av forskjellig art. For de som har sett bilder på Instagram så kan det kanskje virke som om jeg har en "happy go lucky" treningsstil. En midtlivskrise, eller en raptus i full blomstring, hahaha!

Dette vil jeg selvfølgelig komme tilbake til siden mitt perspektiv her blir på den delen av livet som omhandler trening. Det vil nok komme frem at trening stikker langt dypere enn en raptus, og at det ligger refleksjoner, plan og mål bak det meste av aktivitetene mine (...av og til er det forøvrig bare God Damn Good Therapy!)

Sannheten er at mye av mine verdier ligger i det som har med trening, aktivitet og mestring å gjøre. 

Andre perspektiv vil også knyttes opp mot treningen min siden dette spiller inn på blant annet gjennomføring av økter, form, fremgang, utvikling, etc. Inspirasjon og motivasjon, men selvfølgelig også den andre veien: -uinspirert og demotivert:(

Hmmmm, uinspirert og demotivert (?!) har jeg ikke mange eksempler på, men etter hvert vil det nok komme eksempler der jeg har vært noe trøtt, og videre hvordan jeg har overvunnet trøtthet,

Motgang, og/eller mangel på fremgang er noe jeg har erfaring med som jeg selvfølgelig gledelig deler.

Pappa til tre barn som blant annet er et perspektiv som påvirker treninger, planer, mål og hverdagen generelt. Her tillater jeg meg og legge til at i aller høyeste grad er dette et positivt perspektiv, det er en egen dimensjon i det å være pappa! Jeg ser for eksempel at tre barn krever sin oppmerksomhet, og jeg får kanskje ikke brukt den tiden på trening. Ryddig i planlegging - og fokusert i gjennomføringen av en treningsøkt er gode egenskaper, herunder også refleksjon/ evaluering og selvinnsikt.

Siden jeg ble pappa for snart 10 år siden har jeg gradvis blitt bedre, dette med bakgrunn i egen testing og konkurranser. 

Min beste treningspartner er blant annet familien. Som eksempel er det lite som slår det å stå på toppen av et fjell med hele familien. Da er vi sammen "the Champions!", squadgoals som det populært heter. En ting er i hvert fall sikkert: Jeg er sterkere, og har en bedre utholdenhet enn noen gang tidligere i livet. Meg mot meg.

En digresjon er at Norsk Tipping har etablert spilltjenesten "Nabolaget", dette er kanskje å dra squadgoals noe langt, hmmm.. Men når det er sagt: jeg digger at vi (familie, venner, samfunn, instafriends, FB, osv.) heier på hverandre! Fortsett med det! Bygg opp andre! 

Så familie, arbeid, trening og venner er vel de store trekkene som vies min oppmerksomhet i min fase i livet. Dette er rammene, venstre og høyre begrensninger, men det er også her mulighetene mine ligger (ref: f.eks. squadgoals tidligere i teksten). Disse fire viktigste søylene i livet påvirker hverandre i større eller mindre grad. For eksempel det å kjenne mestring, eller det å lykkes på et av områdene gir en smitteeffekt på de andre tre søylene. Men dette, samt annet, kan jeg lett komme tilbake til ved en annen anledning. En "treningsbio" trenger ikke skrives ferdig i 6 bind første gang man "løfter pennen”J

Fikk spørsmål fra en entertainer på et hotell denne sommerferien (2017): "How do I get a body like yours? The number one secret?" 70% løping/sykling, 30% fitness var mitt svar til vedkomne. I etterkant har jeg tenkt at hvis svaret skulle vært i stikkord ville ordene disiplin, lidenskap og smerte (?!) vært ganske dekkende. 

Smerte, den brennende følelsen ved superset, ved CrossFit og/eller ved korte high-speed løp, eller et ultraløp der smerten kommer snikende. Ikke det at jeg synes det er så gøy å ha det vondt, men jeg liker å få den smertelige tilbakemeldingen fra kroppen og allikevel kunne gi litt til. Mental styrke. Kjenne kroppen lystre. Overvinne. 

Conquer. 

 Vh

Kim