Min handlekurv

Lukk

God nok!

Skrevet av Conquer

• 

Publisert

God nok!

Lenge siden sist. Til dere som ikke har sett meg før er mitt navn er Janniche! Snart 34 år ung, mamma til to nydelige gutter på 4 og 7 år og jobber til daglig i Sivilforsvaret. Liker å skrive, men det blir bare mindre og mindre av det også. Ønsker bare å komme med litt tankespinn nå i disse "nyttårsforsett" tider.

Jeg har vært en del av Conquer "representanter" i laaaang tid, men grunnet en hektisk hverdag alene med to små samt full jobb og fritidsaktiviteter har jeg ligget litt i dvale som jeg pleier å si. Og jeg er helt sikkert ikke alene. Tipper det er mange rundt om i det ganske land som kjenner seg igjen i tidsklemma og som rir seg selv med dårlig samvittighet når de ikke får dagene til å gå opp. Meg inkludert.

For en erkjennelse kan vi vel si oss enige i: det er ikke alltid like gøy å åpne instagram eller andre soiale media og se alle de flotte, flinke menneskene der ute som står på, trener5-6-7-ganger i uken og baker og lager mat som lett kunne tatt plass i hvilket som helst ukeblad eller treningsfora med tilhørende fancy topic.

Hvor mange av oss er det ikke som har kjøpt trenings- og kostholdsplaner til tusenvis av kroner fra diverse tilbydere og kastet oss ut i det med iver og lyst. Vi har handlet mat og hatt race mot klokka – alt for å få kcal til å matche med oppsatt kostplan og for å få haket av alle boksene på treningsplanen. 5/5! Og for ikke å snakke om når vi mørbanker oss selv med dårlig samvittighet og "fyfy" tanker når vi har sett oss nødt til å spise mer og mange flere kcal enn planen tilsier. Eller i grusomste fall; gitt etter for lysten på en sjokolade. På en MANDAG!!!

Jeg tipper det er mange. VI er mange. Jeg har gått sånn selv. Plaget meg med tanker om at nå forsvinner musklene mine, nei nå er jeg ikke trent nok. Nå forsvinner den gode formen, løpet er kjørt.

Nei. Det er jo ikke det. Hjelper det? Å gå rundt å plage seg selv med sånne tanker? Det gjør jo ikke det. Man havner heller bare på et enda dårligere sted og resulterer vel gjerne heller i destruktiv tankegang og handlingsmønster. Mer mat, mer sjokolade, mindre trening, i stedet for litt av alt.


Min erfaring har rett og slett blitt at jeg må akseptere at noen ganger er det bare sånn det er. Det kalles livet og det er ikke alltid så veldig mye man kan gjøre med det. Det hjelper ikke å stresse seg halvt i hjel for de tingene man ikke får gjort fordi tiden ikke strekker til eller fordi du eller barna ble syke. OK. Det ble bare to treningsøkter denne uken. Da ser vi hva vi får til neste uke.

For heldige som vi er kan vi alltid starte på nytt. Hver dag er faktisk en ny start, hvis du vil det skal være det. 

Man får ikke gjort noe med dagene som har gått likevel, så hvorfor ikke restarte noen prosesser i hodet, finne frem treningstøyet og få frem den gode feel'en. Den var jo der før, hvorfor skal ikke den komme igjen? Gi deg selv litt tid til å komme ordentlig i gang, ingenting skjer over natten.


Vær snill med deg selv og belønn deg selv med gode tanker. For du er faktisk god nok!


Av Janniche 

Instagram: Ja9che